Srbija velikog srca predvođena Zelenim šapama

Prihvatilište za pse i mačke - u okviru Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" Sombor, pruža bezrezervnu podršku plemenitoj akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbija velikog srca", uz podršku Udruženja ljubitelja životinja i prirode “Zelene šape”.

„Srbija velikog srca“ je humanitarna organizacija koja pomaže osobama sa invaliditetom, malignim i retkim bolestima, kao i njihovim porodicama.
 
Prihvatilište za pse i mačke u Somboru, pružiće jasnu podršku zahvaljujući dosadašnjim brojnim pozitivnim iskustvima, a pomoći će tako što će im obezbediti napuštene i spašene zlatne retrivere i labradore.
Oni se zbog svoje prirode i karakteristike koriste u dresuri terapeutskih pasa.
Svaki napušten pas kojeg zbrinjavaju, odnosno spašavaju od ranije nesavesnih vlasnika, odmah, u Prihvatilištu dobija sav potreban tretman (vakcinacija, čipovanje) i samim tim, pripremljen je za udomljavanje. 
Psi su, takođe, sterilisani kako bi bili u potpunosti i odmah, upućeni zdravi, novom i pravom domu, te će se tako brže i lakše sprijateljiti sa novim vlasnikom. 
 
 „Srbija velikog srca“ će pokrenuti projekat obuke već kvalifikovanih osoba za dresuru pasa u smislu terapeutskih potreba. To će učiniti u saradnji sa dva poznata centra za obuku terapeutskih pasa u inostranstvu.
 
Osim što ova vrsta pomoći i podrške osobama sa invaliditetom više neće biti nedostupna u Srbiji, psi koji su bili napušteni će sada biti voljeni i negovani. Takođe, naši prijatelji iz udruženja „Srbija velikog srca“ pomoćiće nam da prikupimo hranu za naše štićenike,
 
- kažu u udruženju „Zelene šape“.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar