Sportski savez opštine Apatin obezbedio sredstva za usavršavanje 4 trenera iz Apatina

U organizaciji Sportskih saveza Apatina, Sombora i Odžaka, na teritoriji Zapadno-bačkog okruga organizovan je niz predavanja potrebnih za sticanje zvanja operativnog trenera za nekoliko vrsta sportova. Dogovor između Sportskih saveza pomenutih gradova, zbog smanjenja troškova, je takav da deo predavanja bude održan u Apatinu, a deo u Somboru i u Odžacima.


U velikoj sali Skupštine opštine Apatin danas je održano predavanje na temu ,,Osnove teorije treninga'', a predavač je bila dr Slađana Grujić sa Fakulteta za sport i turizam iz Novog Sada.


 

Grujićeva je pohvalila inicijativu Sportskih saveza Apatina, Sombora i Odžaka, a za 025info web portal rekla nešto više o samom predavanju.


- U pitanju je usavršavanje i osposobljavanje trenera za različite sportove. Na predavanjima koja traju nekoliko nedelja dobijaju se osnovna znanja potrebna za sam proces treninga. Danas je tema predavanja ,,Osnove teorije treninga'', jedna od najvažnijih tema koja im je u praksi neophodna. Od izuzetne je važnosti da treneri steknu licence za rad, naročito ako klubovi imaju ozbiljne planove i programe, a to i treba da bude cilj svakog kluba. Tu je i zakonski okvir koji nam nalaže da se licence moraju posedovati. Svima nam je interes da treneri, a naročito oni koji rade sa decom, budu maksimalno osposobljeni, da se što više edukuju, usavršavaju, jer to je jedini put ka dobrim rezultatima, rekla je Slađana.


 

Prema rečima profesorke Fakulteta za sport i turizam, ukoliko neko želi da stekne licencu trenera, potrebno je da se javi na njihov fakultet u Novom Sadu, gde se periodično formiraju grupe i organizuju predavanja.


Današnjem predavanju u Apatinu prisustvovao je i Slobodan Bačić, predsednik Sportskog saveza opštine Apatin, koji je izrazio nadu da će do kraja godine biti u mogućnosti da organizuju bar još jedan krug ovakvih predavanja, ne bi li što više trenera u Apatinu steklo neophodne licence.


- Najviše polaznika u ovom krugu predavanja upravo je iz Apatina, ukupno devet, od oko 25 prijavljenih. Sportski savez opštine Apatin snosi kompletne troškove za četiri trenera, a za koje smo procenili da su u ovom trenutku neophodni. Nadamo se da ćemo već u septembru ili oktobru ponovo organizovati ovako nešto, zahvaljujući čemu ćemo moći da obučimo još trenera za sportove koji nam nedostaju, rekao je za 025info Slobodan Bačić. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar