Spektakularan vikend u Odžacima: Dani Crvenokose Boginje napunili gradski Trg

Koncertima Željka Vasića i Sare Jo koja je nastupila umesto najavljene Ane Štajdohar, kao i velikim vatrometom, završen je prvi dan manifestacije “Dani Crvenokose boginje” koja je u Odžacima počela u petak i trajala do nedelje.
Kao uvod u program, Narodna biblioteka “Branko Radičević” sa Muzejskom jedinicom organizovala je u višenamenskoj sali Sportskog centra Odžaci prezentaciju o Crvenokosoj boginji, statui pronađenoj na arheološkom nalazištu Donja Branjevina kod Deronja.
Prezentaciji je među ostalim zvanicama prisustvovala i Ljiljana Tadin, arheolog iz Novog Sada, koja je učestvovala u arheološkim istraživanjima na teritoriji opštine Odžaci.
Nakon prezentacije u Muzejskoj jedinici je organizovano predavanje kustosa-istoričara Branislava Srdanovića “Prošlost Odžaka kroz stare fotografije”.
Program se dalje odvijao na bini kod Sportskog centra Odžaci, a manifestaciju je svečano otvorila predsednica opštine Latinka Vasiljković, koja se obratila u ime lokalne samouprave kao pokrovitelja “Dana Crvenokose boginje”.


 

Koncertima domaćih pop zvezda Željka Vasića i Sare Jo prisustvovao je veliki broj posetilaca.
Najlepša slika prvog dana manifestacije bio je i doček maturanata osnovnih škola iz opštine Odžaci koji su zajedno proslavili malu maturu.


Drugog dana najmlađima je posvećen program u okviru koga je održana dečija likovna kolonija u Zanatskom centru, deca iz vrtića predstaviće se na platou Sportskog centra Odžaci, a mališane su zabavljali i animatori. Na bini su se predstavile folklorne grupe iz opštine Odžaci.
Neda Ukraden u subotu je održala  spektakularan koncert u Odžacima u okviru manifestacije “Dani Crvenokose boginje”. To je bilo veliko finale drugog dana manifestacije, najmasovnijeg po broju učesnika programa.


Poslednjeg dana ove manifestacije, u Odžacima organizovan je niz sportskih dešavanja, kao i takmičenjem u kuvanju ribljeg paprikaša.


Organizator je za sve one koji žele da dođu u Odžake na manifestaciju “Dani Crvenokose boginje” obezbedio besplatan prevoz, da bi ih po završetku programa takođe i vratio ka svim drugim opštinskim mestima.


Foto: ico.rs

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar