Sonćanska Novogodišnja bajka i ove godine izmamila mnogo dečijih osmeha

Akcija koja se uspešno sprovodi u Sonti nekoliko godina unazad, pod nazivom ,,Novogodišnja bajka'', i ove je godine uspela da izmami mnogo osmeha na dečijim licima. Inicijator ove humane aktivnosti, kao i organizator, je Jovanka Stepanović, seoska učiteljica, a koja je ovogodišnju ,,Novogodišnju bajku'' realizovala zahvaljujući učenicima svog odeljenja IVb OŠ ,,Ivan Goran Kovačić'', kao i njihovim roditeljima.

- ,,Novogodišnja bajka'' je započela 1. decembra 2018. godine, kada smo moji učenici i ja, sada već po tradiciji, napravili lepe novogodišnje kutije, a koje smo odneli u sve trgovine koje rade u Sonti. Te kutije su u prodavnicama stajale sve do 27. decembra, a tokom tih 27 dana ljudi dobre volje, kojih je u našem selu zaista mnogo, ubacivali su u kutije slatkiše i grickalice, ko je koliko mogao. Osim prikupljenih slatkiša, novce za igračke donirali su Josip Vulić i Aleksandar Šokac, kojima se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo, rekla je za 025info web portal Jovanka Stepanović.

Tokom trajanja sonćanske ,,Novogodišnje bajke'' organizovano je niz različitih aktivnosti. Od prikupljenih slatkiša i igračaka ove godine su ,,žene vilenjaci'' upakovale čak 120 paketića. Deda Mraz je u kočijama išao kroz selo, obilazeći bolesnu decu i noseći im paketiće, a nakon toga išlo se u seoski Dom kulture gde je održana centralna priredba. Po završetku iste usledio je vatromet u kome su, naravno, deca najviše uživala.

- Na priredbi smo ovog puta imali i goste, ''Svilojevačke svice'', a što je našu ,,Novogodišnju bajku'' učinilo bogatijom. Prisutnoj deci podelili smo paketiće, a ono što je preteklo odneli smo u Dom za decu i omladinu ,,Mika Antić'' Sombor, u Sigurnu kuću i na dečije odeljenje somborske bolnice, kaže Stepanovićeva.

Iako se svakodnevno susrećemo sa činjenicom da su vesti iz crne hronike najčitanije i da smo generalno ,,zatrpani'' velikim brojem informacija koje zapravo nemaju suštinke vrednosti, ovakve priče nas vraćaju na pravi put, put humanosti i pravih životnih vrednosti. Iskreno se nadamo da će ovaj tekst izamiti pozitivne reakcije naših čitalaca i možda podstaći neke od njih da urade slične stvari.

 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar