Sonćani uređuju svoje selo

Meštani Sonte nedavno su uredili svoje selo. Ovim poslom aktivno se bave godinu dana. Prva akcija bila je uređenje zapuštene šumice, koja se nalazi pored fudbalskog igrališta.

Šumica je bila pretvorena u deponiju, a danas je mesto gde se može prošetati ili sesti i uživati u hladovini. Da bude tako, pobrinula se grupa Sonćana "Mentalna higijena", koji žele da njihovo selo bude lepše i uređenije.

Šumica je bila puna korova, osušenog drveća, čak na neki način i opasna za kretanje. Sve smo pokosili, a posebno ambroziju - rekao je za RTV Marin Matin.

Jovanka Stepanović je dodala da je bilo i mnogo smeća i rekla da sada nastavljaju sa održavanjem. Pomenula je i druge radove:

- Dom omladine smo sredili i Železničku stanicu. Ona je bila najzapuštenija, a najveći protok ljudi je tamo, jer vozovi redovno idu.

I drugi učesnici napominju da je bilo mnogo posla, ali da su radili sa voljom i da će se odazvati i na buduće akcije.

Foto: Pixabay / manfredrichter


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar