lokacija: Sombor
objavljeno: 05.06.2019.

Somboru nagrada za razvoj informaciono-komunikacione pristupačnosti

Društvo

Gradovi Leskovac, Sombor, Smederevo, Loznica i beogradska opština Vračar dobitnici su nagrade koju Zaštitnik građana, u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština - Savezom gradova i opština Srbije, treću godinu za redom dodeljuje gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji koji su u prethodnoj godini najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji, odnosno, u svom okruženju. 

Grad Sombor dobio je nagradu za doprinos razvoju informaciono-komunikacione pristupačnosti, konkretno, za inicijativu koja se odnosi na uspostavljanje nove turističke rute Zapadnobačkog okruga prilagođene slepim i slabovidim osobama. To je prekogranični projekat kojim se turistički potencijali Zapadnobačkog okruga i Osječkobaranjske županije približavaju slepim i slabovidim osobama i njihovim pratiocima.  

Dodela nagrada, priznanja i pohvala jedinicama lokalne samouprave će biti organizovana 18. juna.   

 

 

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Crvenom krstu Srbije u petak je upriličen prijem na kom su uručene nagrade najuspešnijim učenicima koji su...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović održaće u četvrtak, 20. juna, mini nastup kod česme u Apatinu....

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru. Gradonačelnica Sombora je izašla...

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i...

Na objektu bivše Stambene zadruge Progres, u ulici Majora Tepića, u Apatinu, juče je izbio požar koji je...

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....