Somboru nagrada za kreiranje dobrog ambijenta i razvoj preduzetništva

Grad Sombor dobitnik je Zlatne nagrade i priznanja najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi pod nazivom Globallocal za 2019. godinu

Odluku o dobitnicima nagrada u pet kategorija doneo je Međunarodni komitet za dodelu nagrada koga čini osamnaest eksperata iz devet zemalja iz oblasti: ekonomija, marketing, menadžment, finansije, sociologija, preduzetništvo, pravo, arhitektura, ekologija, lokalni i regionalni razvoj te druge relevantne nauke i discipline. Za ove nagrade predloženo je 112 kandidata iz 7 zemalja:Srbija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Severna Makedonija i Slovenija. 
 
Priznanje najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva dodeljuje se posebno uspešnim lokalnim zajednicama (opštinama i gradovima) koje su u izazovima novog dinamičkog i zahtevnijeg vremena, originalnim rešenjima i kreativnim merama značajno unapredile ambijent za brži i održivi razvoj preduzetništva – kao temelj razvoja lokalne zajednice i njenih građana. 
 
Ono što je posebno istaklo Sombor prilikom kandidovanja, osim posedovanja BFC certifikata po meri privrede u jugoistočnoj Evropi, jesu izrađeni i veoma uspešno realizovani LAP-ovi za zapošljavanje u periodu od 2016 – 2019. godine, osnovana i funkcionalna radna tela u oblasti privrede i zapošljavanja (Privredni savet, Savet za zapošljavanje, Komisija za izradu i implementaciju LAP-a za zapošljavanje), kao i instrumenti za podršku privredi i privlačenju investitora (Vodič za investitore, Katalog brownfield – greenfield lokacije, investicioni potencijali, ekonomski i finansijski podsticaji, Plan kapitalnih ulaganja, Plan implementacije, Vodič za buduće investitore), kao i nastupi na sajamskim manifestacijama. 
 
 
 
  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar