Somboru nagrada za doprinos razvoju pristupačnosti

Gradu Somboru dodeljena je nagrada za doprinos razvoju informaciono-komunikacione pristupačnosti. Svečano uručenje nagrade upriličeno je u Beogradu, a nagradu je primila gradonačelnica Dušanka Golubović

Treću godina za redom Zaštitnik građana, u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština, dodeljuje nagrade gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji koji su u prethodnoj godini najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji, odnosno u svom okruženju. 
 
Grad Sombor je dobio nagradu za inicijativu koja se odnosi na uspostavljanje nove turističke rute Zapadnobačkog okruga, prilagođene slepim i slabovidim osobama. To je prekogranični projekat kojim se turistički potencijali Zapadnobačkog okruga i Osiječkobaranjske županije približavaju slepim i slabovidim osobama i njihovim pratiocima. 
 
Cilj ovih nagrada je da se promovišu primeri dobre prakse u oblasti pristupačnosti na lokalnom nivou, kao i da ostvari bolja saradnja Zaštitnika građana sa gradovima i opštinama u Republici Srbiji. Ova inicijativa pruža značajne informacije za formulisanje preporuka i planova za unapređivanje pristupačnosti u okviru nadležnosti gradova, opština i gradskih opština. 
 
Na javni poziv za nagradu prijavilo se 17 gradova, opština i gradskih opština a pored Sombora nagrade su dobili i gradovi Leskovac, Smederevo, Loznica i GO Vračar. 
 
 
 
  
 
  
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar