Somborsko prihvatilište: Čipujte i sterilizujte svoje ljubimce

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i sterilizuju svoje ljubimce kako bi sprečili problem beskućnih pasa i mačaka u Somboru

Sterilizacijom vaseg psa, kažu u Prihvatilištu, aktivno se odstranjuju neke od neželjenih ponašanja vezanih za lučenje reproduktivnih hormona. 
 
Na primer, nesterilisan mužjak obeležava prostor kako bi naglasio drugim mužjacima svoju prisutnost na određenoj teritoriji. Sterilizacija ublažava nagon za obeležavanje prostora i agresiju prema drugim psima. Sterilisani mužjaci i ženke nemaju seksualne nagone zbog kojih bi napustili svoj dom i doveli sebe u rizične situacije.  
 
Nesterilisani mužjaci i ženke imaju nagon za lutanjem. Vođeni hormonima, mužjaci i ženke napustaju dom radi parenja. Lutanjem psi izlažu sebe saobraćajnim nesrećama i drugim situacijama koje mogu ugroziti njihovo zdravlje.  
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar