Somborski ugostitelji da podnesu prijave jedinici lokalne samouprave

Iz Gradske uprave Sombora podsećaju ugostelje koji pružaju usluge smeštaja nekategorisanim objektima da ispune svoju zakonsku obavezu i podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave.

Zakonom o ugostiteljstvu propisana je obaveza ugostitelja koji pruža usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti, na propisan način podnese prijavu jedinici lokalne samouprave (JLS) na čijoj teritoriji se objekat nalazi. Prema Pravilniku o sadržini i načinu podnošenja prijave za ovaj tip objekata, prijava se podnosi posebno za svaki ugostiteljski objekat za smeštaj, u pisanoj formi, na drugom trajnom nosaču zapisa ili elektronskim putem, sa potvrdom prijema.

Rok za dostavljanje popunjenih prijava je 3. februar.

Uredno i tačno popunjene prijave ugostitelj dostavlja: lično na šaltere br. 10, 11 i 12 Uslužnog centra Gradske uprave Grada Sombora (zgrada Županije), ili putem mail-a na adresu: [email protected]

Ugostitelj koji usluge pruža u nekategorisanom ugostiteljskom objektu i koji nije prijavljen, odnosno, evidentiran kod Gradske uprave grada Sombora  na propisan način, neće moći da ostvari pravo na učešće u realizaciji šeme dodele vaučera korisnicima za 2020. godinu.

Više informacija o načinu prijavljivanja, kao i sve druge potrebne informacije ugostitelji mogu dobiti putem telefona 025/468-156. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar