Somborski superheroji i superheroine životnog okruženja

Tokom septembra i oktobra volonteri Crvenog krsta Sombor, sa nastavnikom biologije i učenicima Osnovne škole Ivo Lola Ribar realizovali su projekat pod nazivom Superheroji i superheroine životnog okruženja. Ovaj projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarsto i saobraćaj.

U okviru projekta učenici su imali priliku da steknu znanje o načinu na koji ljudi troše energiju, te kako se naš odnos prema okolini direktno oslikava kroz klimatske promene koje se dešavaju. Kroz interaktivne aktivnosti, mladi heroji i heroine su učili o posledicama klimatskih promena, kako putem eksperimenata, tako i razmenom mišljenja i iskustva. Kreativne radionice, na kojima su izrađivali predmete od reciklažnog materijala, bile su način da učenici shvate važnost odgovornog korišćenja energije, kao i pravilnog recikliranja.

Kraj projekta obeležen je akcijom ozelenjavanja školskog dvorišta u OŠ Ivo Lola Ribar. Tom prilikom posađeno je devedeset novih sadnica. 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar