Somborski GREEN TOWN Jazz Fest u duhu latina i svinga
Organizatori GREEN TOWN Jazz Fest manifestacije koja će se deveti put održati u bašti Bowling centra Bowlingstones u Somboru, 20. i 21. juna su se odlučili da i ovogodišnji fest pripreme u duhu dosadasnjih festova. Dakle, kao akustični instrumentalni main stream jazz i džez standardi izvedeni u vokalnim aranžmanima. 
 
Izvođači su eminentni domaći jazz muzičari iz Beograda, Novog Sada i Sombora potpomognuti mladim muzičarima somborske muzičke škole, a deo programa je posebno pripreman za ovogodišnji fest. Koncept programa je zasnovan na klasičnom jazz repertoaru, latinu, swingu i filmskoj muzici.  
 
 
Četvrtak, 20. jun  
 
THURSDAY JOY QUARTET – je kvartet posebno sastavljen za ovu priliku koji će izvesti klasičan džez repertoar u aranžmanima za saksofon, klavir, kontrabas i bubanj. Oni će ujedno otvoriti ovogodišnji Green Town Jazz Fest. 
 
MILICA DUDIĆ PONJEVIĆ QUINTET – je vokalni sastav koji će izvesti džez numere u latino i swing maniru, jedan deo programa je na portugalskom jeziku, dok je drugi na engleskom. 
 
 
Petak, 21. jun  
 
MUZIČKA ŠKOLA PETAR KONJOVIĆ SOMBOR – izvedbom dela koncerta posvecenog Lazi Kostiću nastavlja tradiciju predstavljanja mladih muzičara orkestra Muzičke škole Petar Konjović na Green town jazz festu 
 
ALEKSANDAR DUJIN ORCHESTRA HAPPY MOMENTS – je novi program orkestra Aleksandra Dujina nastao krajem 2018. godine i bio realizovan u Novosadskoj sinagogi. Vokalne solistkinje Nevena Reljin i Vanja Manić Matić će izvesti džez evergrin kompozicije na francuskom, španskom, portugalskom i engleskom, a program će sadržati svetske standarde frankofone, latino i filmske muzike. 
 
Ulaz je slobodan. 
 
Više informacija na sajtu.  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar