Somborski edukativni centar učestvovao u projektu krovne organizacije mladih Srbije

Konferencijom o perspektivi saradnje organizacija mladih i za mlade, održanoj  u ponedeljak 23. februara u stanovi kulture "Parobrod" u Beogradu, završen je projekat "Jaka udruženja mladih i za mlade za održiv uticaj na lokalne zajednice" krovne organizacije mladih Srbije - KOMS, finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U projektu je učestvovalo 25 članica KOMS-a, neke u ulozi mentorskih, a neke među kojima i Somborski edukativni centar kao mentorisane organizacije. Mladi članovi SEC-a Filip Računica, Slađana Vlatković i Ena Horvat su imali priliku da prođu obuke za teme od značaja za nastavak aktivizma u organizaciji.

Tokom projekta Somborskom edukativnom centru je dodeljen Odred Izviđača "Mlava" iz Petrovca sa čijim predstavnicima je najpre održan mentorski sastanak u Somboru, a protekle subote članovi SEC-a uputili su se u Petrovac gde se na licu mesta mogla još bolje upoznati sa radom i aktivnostima ovog izviđačkog odreda.

Na završnoj konferenciji u Beogradu dodeljene su zahvalnice organizacijama učesnicama i održani paneli o perspektivi saradnje organizacija u budućnosti u okviru kojih je govorio Srđan Vlaškalić, izvršni direktor Somborskog edukativnog centra.

Ovaj program će se nastaviti i u budućnosti u cilju razmene iskustava i jačanja kapaciteta organizacija za održiv uticaj na lokalne zajednice.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar