Somborske vinarije i proizvođači sira izložili svoje proizvode na sajmu peglane kobasice  u Pirotu
Somborski proizvođači sira i drugih mlečnih prerađevina i vinarije uspešno su predstavili svoje proizvode na Šestom sajmu peglane kobasice, održanom u Pirotu 27. i 28. januara 2018. godine.
 
U Pirotu je predstavljena i turistička ponuda Sombora, a sve uz podršku grada Sombora koji sa Pirotom ima izuzetnu saradnju i u drugim oblastima, a posebno u oblasti očuvanja i negovanja ćilimarstva.
 
Svoje proizvode na sajmu u Pirotu izložilo je gazdinstvo Stokuća, te vinari iz Riđice, čije štandove je posetio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
 
Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za komunalnu delatnost i investicije, ocenili su da je „učešće na sajmovima, poput ovog u Pirotu, od velikog značaja za proizvođače iz Sombora, jer je to jedan od načina da se proveri koliko je to što se proizvodi kvalitetno i posebno u odnosu na druge slične proizvode“.
 

Na sajmu u Pirotu bilo je oko 90 izlagača, od kojih 40-ak proizvođača peglane kobasice, predstavljeno je 30-ak vinarija i oko 20 proizvođača mleka i mlečnih prerađevina. 

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću grada Sombora


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar