lokacija: Sombor
objavljeno: 31.01.2019.

Somborske škole uvode E-dnevnik

Društvo

Digitalizacijom klasičnog školskog dnevnika, dolazi do brojnih inovacija. U Srednjoj tehničkoj školi u Somboru dnevnici se vode paralelno, i klasični i elektronski, što predstavlja dodatni administrativni posao.

"Previše je pisanja! Profesori moraju sve preneti u elektronski dnevnik. Paralelno, takođe, moraju raditi celo drugo polugodište", naglasila je vd direktora Suzana Vukićević za RTV.
 
"Trenutno imamo i crveni dnevnik i elektronski dnevnik pa je to i dalje malo više posla, ali kada ostanemo samo sa elektronskim dnevnikom, taj posao će nam uzimati manje vremena", objasnila je Sanja Mironicki, profesor matematike u Srednjoj tehničkoj školi.
 
Osnovna funkcija elektronskog dnevnika jeste da posreduje između nastavnika i učenika, ali i između nastavnika i roditelja.
 
"Roditelji će moći da vide, uz pomoć šifri, svoje dete od svoje kuće, njegovo napredovanje. Кolege profesori, da li je to benefit ili nije, ne mogu da vide ocene ostalih kolega, vide samo svoj predmet. Biće sve preglednije samo da malo uđemo u štos", dodaje Vukićevićeva.
 
Profesorica Mironicki objašnjava da svakoj od opcija imate mogućnosti da date belešku ili komentar i broj bodova na nekoj kontrolnoj vežbi.
 
"Što se tiče učenika, njima i nije i drago jer sada roditelji imaju više nadzora nad njima, mogu da vide i napomene, mogu da vide ocene", ispričao je Luka Avramović, učenik IV razreda Srednje tehničke škole u Somboru.
 
Кako primena E – dnevnika podrazumeva i dobru tehničku opremljenost, u srednjoj tehničkom školi, postojeća oprema biće dopunjena novom računarskom opremom te se nadaju da će od nove školske godine prelazak u potpunosti na E-dnevnik omogućiti profesorima brži, jednostavniji i pouzdaniji način vođenja evidenciju o učenicima.
 
Izvor i foto: rtv.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...