Somborska bolnica nastavlja trend uvođenja novih hirurških intervencija

Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru nastavila je trend osavremenjavanja i uvođenja novih procedura i intervencija.
Najnoviji poduhvat lekari somborske bolnice realizovali su nedavno, kada je dežurna hirurška ekipa uradila laparaskopsku operaciju slepog creva.


Hirurzi, dr Andrej Šimon, prim. dr Božidar Vukmirović, dr Vajk Belanji i anesteziolog dr Slavica Babić, koji su uradili laparaskopsku apendektomiju kažu da odluka o načinu intervencije nije bila laka.


- Prvi put u istoriji somborske hirurgije, u kasnim noćnim satima, doneli smo odluku da uradimo hitnu laparaskopsku operaciju slepog creva. Bili smo sigurni u svoje znanje i doneli smo odluku da uradimo laparaskopsku operaciju jer je bila u interesu pacijenta, navode hirurzi.


Hirurzima su čestitali direktor Opšte bolnice dr Dragan Rastović, načelnik Odeljenja opšte hirurgije dr Siniša Zarić, kao i ostale kolege hirurzi.
Nije izostala ni čestitka predsednika Skupštine grada Sombora prim. dr Zorana Parčetića, začetnika razvoja laparaskopske hirurgije u Somboru.
 

- Kao jednom od pionira razvoja laparaskopske hirurgije u Somboru veoma mi je drago da se nastavlja trend uvođenja novih laparaskopskih procedura. Ovim će benefit imati pacijenti koji će lakše podnositi postopreativni tok, a kraćim bolničkim lečenjem će se ostvariti i značajne uštede u zdravstvu, istako je prim. dr Parčetić.


Kako navode hirurzi, operacija upale apendiksa, u narodu poznatog kao upala slepog creva kreće se u relacijama od najlakših, koje traju nekoliko minuta, do gotovo najkomplikovanijih koje mogu trajati i više sati. Svetski trend je da se u komplikovanim slučajevima preduzimaju laparaskopske operacije.
 

Pacijent kojem je laparaskopski operisano slepo crevo se, prema rečima dr Andreja Šimona, dobro oseća i otpušten je na kućno lečenje.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar