Somborska bolnica dobila novu upravu
20.01.2013.

Bolnica u Somboru dobila je novo rukovodstvo koje je imenovala Vovođanska Vlada, koja je jedan od osnivača ove ustanove.

Prvi čovek bolnice od sada će biti urolog, dr Milan Grba, koji je i do sada bio čelni čovek, ali u statusu vršioca dužnosti.

Njemu će u poslovima upravljanja, kao zamenik, pomagati dosadašnji načelnik Odeljenja hitne hirurgije, dr Zoran Parčetić, odlučila je pokrajinska Vlada.

Pred novom upravom  nalazi se veliki i odgovoran posao s obzirom na činjenicu da je u prošlogodišnjoj zvaničnoj evaluaciji ustanova srpskog zdravstva sva tri stepena zdravstvene zaštite Opšta bolnica završila na, neslavnom, poslednjem mestu po kvalitetu usluga koje pruža stanovnicima čitavog Zapadnobačkog upravnog okruga koji tamo odlaze na lečenje.

Milan Grba je na čelo ove ustanove u statusu vršioca dužnosti došao tokom 2011. godine, pošto se dotadašnji dugogodišnji direktor, dr Branislav Bojić, kao pokrajinski poslanik, našao suočen sa sukobom interesa, pa je zbog toga dao ostavku na čelno mesto somborskog zdravstva, a nakon čega je, sve do novih postavljenja, obavljao poslove zamenika dr Grbe, prenose mediji.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar