Somborci zadovoljni radom gradske uprave

Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović i načelnica gradske uprave Helena Roksandić Musulin sastale su se sa delegacijom USAID Projekta za odgovornu vlast i predstavnikom CESID-a, u cilju analize Izveštaja sa istraživanja javnog mnjenja-stavovi građana Sombora korisnika usluga prema radu gradske uprave i javnih gradskih službi.

Istraživanje zadovoljstva korisnika usluga radom gradske uprave u Somboru su realizovali USAID-ov Projekat za odgovornu vlast, Grad Sombor i agencija za istraživanje javnog mnenja CESID, u periodu između 5. i 22. jula ove godine. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 400 punoletnih građana Sombora – korisnika usluga gradske uprave, odnosno lica koja su pre intervjuisanja koristila usluge neke od službi gradske uprave u Somboru. Intervjuisanje građana je sprovedeno tehnikom licem u lice, uz pomoć upitnika koji je sadržao 51 pitanje. Cilj istraživanja je unapređenje kvaliteta usluga koje pruža gradska uprava, kao i unapređenje otvorenosti i efikasnosti uprave kroz identifikovanje stavova, iskustava, prepreka i očekivanja koje korisnici usluga uprave imaju.

Rezultati istraživanja su pokazali da većina građana koji dolaze u kontakt sa upravom ima dovoljno potrebnih informacija. Građani se o pravima i obavezama najčešće informišu neposredno od službenika ili od ljudi iz svog okruženja, ali treba istaći da je web sajt grada veoma značajan izvor informacija. Većina rezultata pokazuje da građani danas pozitivnije ocenjuju rad gradskih službi, imaju više poverenja u lokalne institucije. Anketirani su istakli da su zadovoljni radom i zalaganjem službenika gradske uprave. Odličnom ocenom je ocenjen  rad gradskih službenika po pitanju efikasnosti i ljubaznost prilikom interakcije sa građanima.

Najveće zadovoljstvo građani iskazuju po pitanju čistoće grada, kvaliteta životne sredine i stanja na pijacama. Sa druge strane najveće nezadovoljstvo građani Sombora imaju kada se radi o stanju/kvalitetu ulica,  puteva i trotoara. Anketirani Somborci zadovolji su radom JKP Zelenila. Građani su zainteresovani za učešće u radu lokalne samouprave putem  javnih rasprava, javnih tribina i okruglih stolova.

Izveštaj sa istraživanja javnog mnjenja-stavovi građana Sombora korisnika usluga prema radu gradske uprave i javnih gradskih službi možete pogledati na sajtu Grada.

 

  
 

 
 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar