Sombor: Završen projekat postavljanja topografskih znakova na službenim jezicima

U okviru nedelje koja je posvećena pravima nacionalnih manjina u Srbiji, u zgradi Županije održana je završna konferencija projekta „Postavljanje topografskih znakova na službenim jezicima u gradu Somboru“.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije i Saveta Evrope, a sproveli su ga zajedno grad Sombor i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Ukupna vrednost je 16.322,00 evra i 24 topografske table će biti postavljene u naseljena mesta gde žive pripadnici nacionalnih manjina.
 
Grad Sombor je prepoznao potrebu da se naprave table na jezicima nacionalnih manjina koje žive na teritoriji grada“ rekao je Mihael Plac, šef odseka za Lokalni ekonomski razvoj i dodao da je ovaj projekat možda po finansijskoj vrednosti jedan od  manjih, ali je svakako od velikog značaja.
 
Goran Polić, ispred firme „Signal“ d.o.o. koja je izabrana na javnom konkursu za izvođača radova, na završnoj konferenciji je predstavio način na koji su proizvedene topografske table za projekat „Postavljanje topografskih znakova na službenim jezicima u gradu Somboru“.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar