Sombor: Uručeni ugovori bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

Gradovi Sombor i Subotica, i opštine Apatin i Odžaci aplicirali su na javni poziv Кabineta ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike zajedničkim projektom čiji je cilj da se, kroz inovativni servis i razvoj infrastrukture, roditelji ohrabre za proširenje porodice. Ovaj projekat je ocenjen kao najbolji od strane Кabineta ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

U okviru mera populacione politike koje se tiču ublažavanja ekonomske cene podizanja deteta, osnižavanja psihološke cene roditeljstva i aktiviranja lokalne samouprave, gradu Somboru su projektom obezbeđena sredstva za kupovinu osam kuća za mlade bračne parove.
 
Nakon raspisanog konkursa za dodelu sredstava bračnim parovima na teritoriji grada Sombora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, bračnim parovima koji su ispunjavali konkursne uslove uručeni su Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuća.
Ovom svečanom činu prisustvovala je i prof.dr. Slavica Đukić Dejanović ministarka bez portfelja u vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku, koja je zajedno sa Gradonačelnicom Sombora Dušankom Golubović uručila pomenute ugovore.
 
Obraćajući se prisutnima Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je istakla da populaciona politika nju asocira na novu decu, bebe, mlade bračne parove i na mnogo perspektive i šanse za razvoj, za koje smatra da ih ima na teritoriji grada Sombora. Ona se ovom prilikom zahvalila mladim bračnim parovima koji su se uključili u ovaj projekat zajedno sa lokalnom samoupravom, a ujedno se zahvalila i ministarstvu bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku što je prepoznao projekat ove četiri samouprave i podržao ga.
 
 
Projekat za koje su aplicirale ove četiri lokalne samouprave, počinje na najbolji način, podelom ugovora o dodeli sredstava za kupovinu seoskih kuća na teritoriji grada Sombora,“ istakla je prof. Dr Slavica Đukić Dejanović ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku. Ministarka je istakla da su u okviru ovog projekta opredeljena sredstva za izgradnju jednog dečijeg igrališta, za angažovanje pozorišta i organizaciju predstava na srpskom i mađarskom jeziku, za programe nevladinih organizacija, program kulturno umetničkih društava. Projekat obuhvata i inovativni roditeljski servis, kako bi roditelji bili više sa svojom decom a kako bi im se pomoglo u nekim svakodnevnim aktivnostima, kao što je servis peglanja, istakla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.
 
Ugovori su uručen Marjanović Darku i Milani, Milanko Aleksandru i Violeti, Кolar Marinu i Mariji, Ril Oliveru i Mariji, Nikolić Slobodanu i Nataši, Tordi Tamari i Dobrijević Dejanu, Zorić Zoranu i Ani i Mišković Branislavu i Biljani.
 
Nakon uručivanja ugovora Ministarka prof. Dr Slavica Đukić Dejanović je u pratnji Gradonačelnice grada Sombora, Dušanke Golubović, posetila Crveni krst Sombor koji je nosilac projekta vezanog za roditeljski servis i na licu mesta se uverila kako on funkcioniše. Imala je priliku i da porazgovara sa jednom od korisnica usluga peglanja, koja je izrazila zadovoljstvo što se neko setio šta je to što mladim majkama koje su zaposlene najviše oduzima vremena. Ona se iskreno nada da će se ova usluga proširiti i na nešto više npr. pranje veša.
 
Nakon posete Crvenom krstu u Somboru ministarka i gradonačelnica su obišle porodicu Aleksandra i Violete Milanko , koje imaju ćerku i sina i kupili su ovim sredstvima kuću u Riđici. Aleksandar Milanko se  u ime svoje porodice, zahvalio ministarstvu i gradu Somboru na pruženoj prilici da obezbedi svojoj porodici mesto za život , a oni su se odlučili za kupovinu kuće na selu jer smatraju da ovde imaju više mogućnosti za bolji život svoje dece i porodice, a i oduvek je sam Aleksandar imao želju da se vrati u Riđicu gde je i rođen.
                                                                        
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS