Sombor učestvovao na projektu Informaciona bezbednost i zaštita podataka o ličnosti na lokalu

Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović učestvovala je na okruglom stolu povodom završetka projekta Informaciona bezbednost i zaštita podataka ličnosti na lokalu, koji je održan u Palati Srbije.

Grad Sombor je jedan od deset gradova koji su sproveli projekat čiji je cilj bio provera kvaliteta zaštite podataka građana na nivou lokalnih samouprava, te su osim istraživanja, sprovedeni i pen-testovi bezbednosti IT sistema, sajtova i aplikacija.
 
Sombor, Кragujevac, Užice, Vranje, Pirot, Šabac, Požarevac, Zrenjanin, Vrnjačka Banja i Pećinci prve su lokalne samouprave u kojima su stručnjaci za informacionu bezbednost u saradnji sa nadležnima simulirali kontrolisan hakerski napad“, rekao je Mihajlo Jovanović, direktor kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije i dodao da ovih deset lokalnih samouprava čine pionire informacione bezbednosti i njihov preces zaštite podataka zapravo tek počinje. Pen-testiranje bi trebalo redovno da sprovode jednom godišnje, što je i preporuka svim opštinama i gradovima u Srbiji, imajući u vidu da ubrzan razvoj informacionih tehnologija iz dana u dan donosi nove pretnje i zahteva stalna prilagođavanja.
 
Gradonačelnici Sombora, kao i predstavnicima ostalih lokalnih samoupravama koje su u okviru projekta sprovele sigurnosno pen-testiranje, uručen je izveštaj sa analizom stanja i preporukama za bolju zaštitu IT sistema od zloupotreba.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar