Sombor u projektu Unapređenje poslovne klime u Srbiji

U sedištu Republičkog geodetskog zavoda u Beogradu održana je radionica koja je okupila predstavnike lokalnih samouprava koje su učesnice projekta Unapređenje poslovne klime u Srbiji. Među 11 predstavnika lokalnih samouprava bio je i predstavnik Grada Sombora.

Ovo je druga po redu radionica ove godine, gde su se predstavnici lokalnih samouprava dogovarali oko opisa alata za prikupljanje podataka, kao i o predstojećim aktivnostima koje članovi projektnih timova lokalnih samouprava treba da ostvare u narednom periodu. Iskazana je potreba za još jednom proverom do sada postavljenih lokacija, kao i unapređenje karakteristika postavljenih lokacija. Naredna radionica biće održana početkom marta.

Projekat Unapređenje poslovne klime u Srbiji za cilj ima uspostavljanje Nacionalnog registra investicionih mapa kojim bi se unapredila poslovna klima u Srbiji. Prikupljanje braunfild, grinfild, grejfild i ostalih lokacija za ovaj registar će imati značajan uticaj i na obnovu postojećih industrijskih kapaciteta u Srbiji.

Projekat vodi Republički geodetski zavod Republike Srbije, finansira Kraljevina Švedska, a stručnu podršku pruža Lantmateriet – Švedska agencija za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta.
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar