Sombor se priključio globalnoj kampanji 16 dana aktivizma protiv naselja nad ženama

Grad Sombor se i ove godine priključio globalnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja se obeležava u više od 100 država sveta i 1700 organizacija, sa ciljem da se podigne svest o prisutnosti nasilja i da se preduzmu akcije za suzbijanje nasilja nad ženama. 

Кao deo ove inicijative, organizuju se događaji u zemljama širom sveta, kao i u Srbiji, a znamenitosti u gradovima su osvetljene narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo ovažno pitanje.
 
Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimističke budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama. Već nekoliko godina, u okviru ove kampanje osvetljeni su mnogi znameniti objekti u svetu uključujući piramide u Egiptu, Empire State Bilding, sedište Ujedinjenih nacija u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i objekti u Beogradu i Somboru.
 
U skladu sa bojom kampanje i ove godine u Somboru, narandžastom bojom je osvetljena zgrada Galerije savremene umetnosti Gradskog muzeja.
 
Кampanja „16 dana ativizma protiv nasilja nad ženama“ počela je 25.novembra,na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10.decembra, na međunarodni dan ljudskih prava.
               
Izvor:  Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar