Sombor: Predstavljene mera agrarne politike za 2019. godinu

U svečanoj sali „Cristal lux“, u Somboru, danas je održano naučno stručno savetovanje iz oblasti poljoprivredne proizvodnje pod nazivom „Dobar dan domaćine“. Veliki broj poljoprivrednih proizvođača iz Sombora i okoline, imao je priliku da se upozna sa novim hibridima, tehnologijama i trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji. Kako je istakao Vladislav Krsmanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, veoma je dobro što su se stručnjaci izmestili sa fakulteta i približili se poljoprivrednim proizvođačima, te na taj način, svojim savetima, dodatno pomogli neposrednim proizvođačima.

Mere agrarne politike pokrajinskog sekretarijata su ove godine najveće od osnivanja sekretarijata. Negde oko milijardu i tristo miliona dinara smo opredelili za direktna davanja registrovanim poljoprivrednim proizvođačima, a ta sredstva su ponajviše namenjena malim poljoprivrednim proizvođačima“, kaže Krsmanović.

Grad Sombor je, kao i do sada, dao veliku podršku ovom naučnom savetovanju. Kako je istakao zamenik gradonačelnice, Antonio Ratković, grad ulaže velika sredstva kada je poljoprivredna proizvodnja u pitanju i ovo je idealna prilika da se predstave mere agrarne politike za 2019. godinu.

Cilj grada Sombora, s obzirom da se na našoj teritoriji nalazi preko 100 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta, je da naše poljoprivrednike još više približimo i upoznamo ih sa mogućnostima koje država nudi, te da ih motivišemo da se u što većoj meri prijavljuju na konkurse koje raspisuje pokrajinski sekretarijat i ministarstvo poljoprivrede“, ističe Ratković.

Učesnici su obradili ukupno šest tema, a ovo naučno stručno savetovanje uspešno je organizovao Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, uz podršku grada Sombora.

Izvor i foto: 025.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar