Sombor predstavljen na II globalnom forumu lokalnih samouprava

Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović i pomoćnik gradonačelnice za oblast kulture i informisanja Branislav Svorcan boravili su u Španiji na II Globalnom forumu lokalnih samouprava.

Više od 170 delegacija sa preko 1.300 učesnika iz celog sveta raspravljalo je  o budućnosti gradova u Sevilji.
 
II Globalni forum lokalnih vlada  u četvrtak 25. januara otvorio je gradonačelnik Sevilje Juan Espadas i potpredsednik vlade Кarmen Кalvo i u tri dana koliko je trajao, na forumu se rasprava vodila oko tri teme koje objedinjuju interese gradova,
pametni gradovi, turizam i održivost. Razgovaralo se o obrazovanju, socijalnoj integraciji, inovacijama koje se primenjuju u zapošljavanju i odgovornosti kompanija u svemu ovome.
 
Gradonačelnici, kompanije i institucije podelili su svoja iskustva i rešenja između ostalog o temi kao što su upotreba tehnologije kako bi se osigurala dobrobit građana i programi za okončanje pošasti kao što su nezaposlenost, nejednakost i siromaštvo.
 
Na Forumu su pored Somborske delegacije na čelu sa gradonačelnicom Dušankom Golubović, ove godine, učešće između ostalih uzele brojne delegacije lokalnih samouprava iz Meksika, Brazila, Indonezije, Francuske  , Dominikanske Republike, Čilea, Perua, Dubaija, Portugala, Ekvadora, Sjedinjenih Država, Кostarike i Danske.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar