Sombor: modernizacija sektora stočarstva

U Doroslovu je održana prezentacija novog projekta „Holo“ kompanije. Predstavljena je farma svinja sa reproduktivnim centrom za dobijanje prasadi koja imaju najbolji genetski potencijal u Evropi.

Direktor „Holo“ kompanije Ronald Holo rekao je da je ovo najmodernija i najbolja farma u Evropi i zahvalio se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i fondaciji „Prosperitat“ koje su prepoznale potencijal ovog projekta i podržale ga.
 
Velika čast za grad Sombor predstavlja jedna ovakva farma koja za cilj ima povećanje kvaliteta i kvantiteta stočarske proizvodnje, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou“ izjavio je ovom prilikom zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković i dodao da je vrlo značajno i to što je ova farma izgrađena po poslednjim tehnološkim dostignućima koja svode zagađenje životne sredine na minimum.
 
Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Željko Radošević je istakao da u Srbiji trenutno ima oko četiri miliona svinja, a da su kapaciteti višestruko veći i da je potreban vrhunski genetski potencijal u ovoj oblasti što svakako ispunjava novootvoreni reproduktivni centar kompanije „Holo“.
 
Prisutnima se obratio i ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dul naglasivši da  modernizacija sektora stočarstva doprinosi poboljšanju bezbednosti hrane što je ustvari jedan od segmenata evropskih integracija.
 
Vrednost investicije u protekle četiri godine bila je oko 4,2 miliona evra, a u narednoj godini kompanija će uložiti još oko milion evra. Ministarstvo poljoprivrede je od 221 pristigla projekta za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta odobrilo samo desetak, među kojima je i „Holo“ kompaniji kojoj je odobren zakup 402 hektara zemljišta.
 
Izvor i foto:  Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar