Sombor: Evidentiranje dece za upis u osnovnu školu od 4. februara

Raspisan je oglas za upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu.

U prvi razred upisuju se deca rođena od prvog marta 2012. godine do prvog marta 2013. godine. Dete starosti od šest do šest ipo godina ( po želji roditelja ) može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu, takođe, dete starosti od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili nekih drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred nakon provere znanja.
 
Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole vrše roditelji, odnosno staratelji ili organ starateljstva za decu pod starateljstvom.
 
Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole (u gradskim i seoskim osnovnim školama) vršiće se u periodu od 04. do 19. februara 2019. godine.
 
Upis dece u gradske osnovne škole vršiće se u Odeljenju za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora, soba 226 a, drugi sprat, Trg cara Uroša 1, Sombor (zgrada Županije), svakog radnog dana od 07.30 do 15.00 časova.
 
Prijavljivanje dece u somborskim selima: Aleksa Šantić, Bezdan, Bački Breg, Bački Monoštor, Čonoplja, Doroslovo, Gakovo, Кolut, Кljajićevo, Rastina, Riđica, Stanišić, Stapar, Svetozar Miletić i Telečka, vršiće se u seoskim osnovnim školama.
 
Za prijavu deteta roditelj/staratelj, na uvid podnose: izvod iz matične knjige rođenih za dete, važeću ličnu kartu roditelja ili staratelja i rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.
 
Nakon završenog evidentiranja dece, škole će pisanim putem obavestiti roditelje o terminima upisa i proveri spremnosti dece za polazak u školu.
 
Originalan oglas za evidentiranje dece za upis u osnovnu školu na srpskom jeziku dostupan je OVDE, a na mađarskom jeziku OVDE.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar