Sombor: Dobra saradnja sa nemačkom nacionalnom manjinom

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović razgovarala je sa Hansom Supricom, predsednikom Saveza podunavskih Švaba Nemačke i potpredsednikom Svetskog saveza podunavskih Švaba Jozefom Jergerom.

 
Gradonačelnica je istakla da postoji izuzetno dobra saradnja sa Humanitarnim udruženjem Nemaca "Gerhard" i Nacionalnim savetom nemačke nacionalne zajednice, čije je sedište u Somboru i pokazala dobru volju da se saradnja u obostranom interesu i proširi.
 
Gradonačelnica je kazala da je HUN "Gerhard" dobar saradnik lokalne samouprave u relizaciji akcija koje donose boljitak svim građanima na teritoriji grada Sombora.
 
Predsednik podunavskih Švaba Nemačke, Supric je istakao da poseta Somboru nije slučajna, već je rezultat ranije uspostavljene saradnje, te da mu je izuzetno drago "da se saradnja nastavlja bez obzira na to koja je stranka u Somboru na vlasti".
 
Sastanku su prisustvovali i Silard Janković, član Gradskog veća za oblast zaštite prava nacionalnih manjina i verske zajednice, Nemanja Sarač, pomoćnik gradonačelnice za kulturu i informisanje i Anton Bek, predsednik HUN "Gerhard" u Somboru.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar