Sombor dobija prvo inkluzivno igralište
U čuvenom somborskom Parku heroja, počelo je postavljanje gumene podloge za inkluzivno dečije igralište, prvo tog tipa u Somboru. Novo, savremeno igralište, zadovoljava najviše standarde bezbednosti i omogućava deci različitih tipova fizičkih, senzornih i intelektualnih poteškoća u razvoju, da imaju priliku da se igraju na otvorenom i da imaju pozitivno iskustvo kroz učenje u igri.
 
Na pomenutoj lokaciji, biće postavljeno 8 novih sprava, od kojih će 5 biti za decu sa poteškoćama u razvoju.

Obezbeđeni su vrteška za invalidska kolica, ljuljaška sa platformom za kolica, ljuljaška sa dva sedišta, mali koš u visini invalidskih kolica i telefon koji može sa dve strane da se čuje kroz cevi.
 
Inicijativa za izgradnju jednog ovakvog igrališta potekla je na osnovu razgovora Dušanke Golubović, gradonačelnice Grada Sombora, i Milana Grahovca, predsednika udruženja Pokret malih ljudi Srbije.
 
Postavljanje ovog, kao i još 8 drugih standardnih igrališta, omogućio je Grad Sombor, a radove na postavljanju istih izvodi JKP “Zelenilo”.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar