Smiljanić: Ulaganja u vodovod i mehanizaciju za bolji kvalitet komunalnih usluga

Jedno od predizbornih obećanja Srpske napredne stranke pred lokalne izbore 2016. godine bilo je i bolji kvalitet komunalnih usluga, a šta se i koliko na tom polju uradilo govorio je poverenik mesnog odbora SNS Apatin Nebojša Smiljanić.

Niz pozitivnih radnji je učinjen u cilju poboljšanja kompletnog sistema vodosnabdevanja u opštini Apatin. Izrađen je projekat mernih mesta na glavnom cevovodu na trasi Apatin-Svilojevo-Prigrevica, zatim projekat novog bunara na izvorištu vodovoda u Apatinu, projekat rekonstrukcije hale prvog stepena filtracije koji podrazumeva zamenu krovnog pokrivača, zamenu spoljne bravarije, fasade i unutrašnjih zidova, izrađen je i projekat rekonstrukcije vodotornja u Prigrevici i izrađen je projekat kompletne zamene azbestno-cementnih cevi u Kupusini. Za ove projekte postoji kompletna projektno-tehnička dokumentacija koja je predata kancelariji za javna ulaganja od koje bi opština Apatin trebalo da dobije značajna bespovratna novčana sredstva. – rekao je na početku svog izlaganja Smiljanić
 
Smiljanić je dodao i ono o čemu su mediji već pisali, a što je trenutno u toku, to je projekat rekonstrukcije prvog stepena filtracije na izvorištu vode u Apatinu koji podrazumeva zamenu kompletnih ispuna na 12 automatskih filtera, antikorozivnu zaštitu filtera i rekonstrukcija doziranja proizvodnje natrijum-hipohlorida. Još jedna značajna stvar u vodosnabdevanju jeste rekonstrukcija vodotornja u Svilojevu koja je podrazumevala zavarivačke radove na rezervoaru, zamenu termoizolacije, zamenu oplate na samom rezervoaru i kompletnu antikorozivnu zaštitu na rezervoaru i stubu vodotornja. Što se tiče kompletnog vodosnabdevanja u naseljenim mestima opštine Apatin, redovno je održavana vodovodna mreža što je omogućilo snabdevanje vodom istih bez nekih većih problema.
 
Što se tiče ostalih komunalnih delatnosti, a to su sakupljanje i odvoz smeća, održavanje zelenila, javne rasvete, higijena grada, usluge sahranjivanja, kao i održavanje puteva uložila su se značajna sredstva u opremu nabavkom novog autosmećara kapaciteta 16 m3 i to je drugi po redu koji je nabavljen, takođe je nabavljena i radna korpa sa platformom čiji je krajnji domet 24 metra, a koja se koristi kod orezivanja grana i seče stabala, kao i održavanje javnog osvetljenja u svim naseljenim mestima opštine Apatin. Za poslove odvoza otpadnih voda, kupljena je autocisterna kapaciteta rezervoara 6 m3, a za predstojeće održavanje puteva u zimskim uslovima je nabavljen rotacioni rasipač soli, koji će daleko efikasnije nego ranije pomoći u obavljanju posla samim tim što skraćuje vreme soljenja putnog pojasa jer ga soli sa obe strane. Za radnu jedinicu zelenilo nabavljena je vučna drobilica za zeleni otpad, za trgove i pešačke zone kupljen je tzv. „usisivač“ za lišće i sitan otpad, kupljen je i određeni broj trimera i samohodnih kosačica, motornih testera itd. što je značajno unapredilo rad ove radne jedinice.Pored ovoga, nabavljena je i jedna samohodna kosačica „Rajder“ namenjena za košenje ravnih gradskih travnatih površina i u toku je nabavka jednog kamiona „kipera“.  Na kraju treba istaći i učešće u pripremi, organizovanju, kao i održavanju grada nakon svake manifestacije i događaja koji organizuje Turistička organizacija i opština Apatin, a koje posećuje veliki broj građana.
 
Sav ovaj posao nebi bilo lako obaviti da ne postoji i dobra organizacija u preduzeću koje vodim, pogotovo što smo posao preuzeli i od svih mesnih zajednica, te smo zaduženi da na svim ovim poljima posao obavljamo kvalitetno na teritoriji cele opštine. Na nama je da i dalje damo sve od sebe kako bi naši građani imali što kvalitetniju uslugu. – rekao je Nebojša Smiljanić.
 
OO SNS Apatin

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar