Sledi drugi krug glasanja za prioritetne projekte u Opštini Apatin

Nakon prvog kruga u kom su građani apatinske opštine, u okviru programa Opštinski ekonomski razvoj u Srbiji faza 2. –Reforma poreza na imovinu, glasali za projekte koje je prioritetno realizovati, izdvojeni su oni koji su imali najviše glasova. U prvom krugu ankete pristiglo je 500 predloga, od kojih je izdvojeno šest sa najvećim brojem glasova. Od šest izabranih, onaj koji osvoji najveći broj glasova u drugom krugu ankete u toku sledeće godine biti realizovan iz sredstava prikupljenih od poreza na imovinu. Drugi krug će se sprovesti od 26. novembra do 5. decembra.

-Morali smo ideje uskladiti sa budžetom na koji možemo da računamo, te će projekat koji građani odaberu u drugom krugu glasanja, biti sigurno realizovan dogodine. Ovom prilikom se zahvaljujem svim građanima koji su podržali anketu i projekat u prvom krugu, te ih pozivam da to učine i u drugom krugu. Pozivam i sve one građane koji to nisu učinili u prvom krugu da se uključe. Inače, postojao je veliki broj predloga koji su ostvarivi sa minimalnim sredstvima, te ćemo ih uvrstiti u budžet Opštine Apatin za narednu godinu – rekao je načelnik Opštinske uprave Apatin Mane Škorić.

Građani će narednih dana dobiti listiće sa šest predloga, a glasačke kutije biće postavljene na istim mestima kao i u prvom krugu. Anketa će biti dostupna i na opštinskom sajtu.

Ovaj program  finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC)  u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i  Ministarstvom finansija, a sprovodi ga HELVETAS SRB.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar