Škrbić: Investiranje u sela podiže kvalitet života meštana koji u njima žive

Na konferenciji za novinare koja je danas održana u Velikoj sali SO Apatin, prisutnima se obratio Milan Škrbić, predsednik opštine.

- Jedno od predizbornih obećanja SNS-a bilo je podizanje kvaliteta života u apatinskim selima. Najbolji dokaz da smo na pravom putu i da to činimo jeste Prigrevica, istakao je Škrbić.

Kako saznajemo od predsednika, poslednjih nekoliko meseci neke od investicija u ovom selu su završene, neke su započete i u toku su, a mnogo posla tek  predstoji.
 
- Tokom prošle godine su započeti radovi na nekadašnjem  „Motelu“ gde su mnogi Prigrevčani provodili svoje slobodno vreme. Cilj u narednom periodu jeste da se izleštu vrati stari sjaj, kao i da se napravi dosta sportskih sadržaja. Razvoj omladine kroz sport je veoma značajan, te smo jesenas otvorili teretanu na otvorenom koju su zajedno izgradili opština Apatin i Pokrajinski sekretarijat za sport i obrazovanje. Vrednost investicije iznosila je oko 5,5 miliona dinara, sa time da je iz pokrajinskih fondova dobijeno 2,5 miliona, a ostalo je finansirala opština Apatin. Кrajem prošle godine Prigrevica je dobila novi atarski put. Ovo je inače samo jedan u nizu atarskih puteva koji su se radili u apatinskoj opštini, a vrednost investicije je 31 milion dinara od čega je lokalna samouprava iz budžeta odvojila 17 miliona, dok je je preostali novac obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Početkom ove godine zavšeni su  radovi na izgradnji vodovoda od Svilojeva do Prigrevice u dužini od 3800 metara. Vrednost investicije je oko 20 miliona dinara, a njena realizacija je značajna jer su se baš na ovom delu često dešavali kvarovi na starim i dotrajalim cevima što je uzrokovalo česte nestanke vode. Negde u isto vreme je završeno i kompletno renoviranje vrtića u ovom selu. Naime zahvaljujući sredstvima Ministarstva zaduženog za demografiju kroz projekat  mera populacijone politike, dobijeno je 11 miliona dinara. Osim tehničkih stvari, u vrtiću ,,Leptirići'' u Prigrevici urađen je i potpuno novi enterijer, nabavljen je novi nameštaj, a kroz ovu investiciju lokalna samouprava je pokazala da brine o najmlađima, rekao je Milan Škrbić.
 
Ono što je bio veliki problem u OŠ „Mladost“ u Prigrevici jeste krov koji je prokišnjavao. Prema rečima predsednika opštine, lokalna samouprava je obezbedila  11 miliona dinara za rekonstrukciju krova, a  radovi su trenutno u toku, te će i ovaj problem uskoro biti rešen.
 
- Ono na čemu insistira EU jeste iskorištavanje prirodnih izvora energije, a samim tim i uštedu i smanjenje korišćenja električne energije. S tim u vezi, opština Apatin je konkurisala i odobrena su nam sredstva za tri moderna stajališta od kojih je jedno postavljeno u Prigrevici ispred apoteke kod Trga heroja. Ovo stajalište samo proizvodi energiju sa kojom će se osvetljavati i zahvaljujući kojoj će putnici i građani koji se tu nađu moći dopuniti svoje mobilne telefone. Ukupna vrednost ove investicije je oko 3.600.000,00 dinara. Tu naravno nije kraj kada su ulaganja i ušteda električne energije u pitanju jer je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržala projekat  adaptacije javnog osvetljenja na teritoriji MZ Prigrevice u LED tehnologiju, sa uvođenjem automatskog daljinskog upravljanja i nadzora koji je podnela opština Apatin, te je za realizaciju istog odobreno 25.581.420,00 dinara, kaže Škrbić i zaključuje:
 
- Investiranje u sela podiže kvalitet života meštana koji u njima žive, a to je jedini način da pokušamo zadržati ljude u našim selima. Veliki posao nam preostaje u narednom periodu da uradimo po tom pitanju u budućnosti ne samo u Prigrevici, već i u svim selima apatinske opštine.
 
Izvor:  Info služba opštine Apatin
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar