lokacija: Odžaci
objavljeno: 23.01.2019.

Školama iz opštine Odžaci podeljeni sportski rekviziti

Društvo

Na opštinskom takmičenju iz odbojke koje je održano juče u Sportskom centru Odžaci, Sportski savez opštine Odžaci organizovao je podelu sportskih rekvizita osnovnim i srednjim školama. 

Sportsku opremu su predstavnicima škola uručili pomoćnik predsednika opštine Igor Praća, član Opštinskog veća zadužen za sport Nebojša Nikolić, direktor Javne ustanove “Sportski centar Odžaci” Miroslav Stanković, predsednica Sportskog saveza opštine Odžaci Jelena Ignjatić i sekretar Sportskog saveza Mihajlo Sujer.
 
Predsednica Sportskog saveza je navela da su sve škole sa teritorije opštine dobile lopte za futsal, odbojku i rukomet, kao i vorteks koji se u atletici koristi za vežbanje bacačkih disciplina.
 
Ignjatićeva je ovom prilikom ukazala na važnost razvoja školskog sporta i istakla da Sportski savez u tome ima veliku podršku lokalne samouprave, koja je i omogućila nabavku sportskih rekvizita za potrebe škola.
 
- Školski sport se u našoj opštini ubrzano razvija, sve je više dece koja su uključena u sport. Danas na opštinskom takmičenju iz odbojke imamo 140 dece i 14 ekipa, što je značajan broj. U opštini Odžaci se organizuju školska takmičenja u još desetak sportova, podsetiću da smo ponovo uveli takmičenje iz atletike, a samo na Malim olimpijskim igrama svake godine imamo 400-500 dece – rekla je Jelena Ignjatić.
 
U okviru tradicionalnog godišnjeg izbora najboljih u oblasti sporta u opštini Odžaci koji organizuje Sportski savez, priznanja će i ove godine biti dodeljena najboljim školama, školskim ekipama i pojedincima, što je još jedan vid afirmacije školskog sporta.

Izvor i foto: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na inicijativu udruženja građana „Bodrog“ i Mesne zajednice Bački Monoštor pokrenuta je akcija prikupljanja reciklažnog otpada. Prva sredstva...

JP Za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin podržalo projekat besplatnih sadržaja u Opštini Apatin tim povodom organizovala besplatnu vožnju...

U atrijumu i Svečanoj sali zgrade Županije, u organizaciji Rotari kluba Sombor, grada Sombora i Fondacije Ane i...

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Sombora pristupilo je radu na pripremi Odluke o...

"Svim građanima opštine Apatin koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, želim radosne i srećne praznike.  Uskrs...

U subotu 20. aprila od 9h, PerSu marketi otvaraju još jedan PerSu market u Apatinu na adresi Somborska...