Škola Vuk Karadžić u Somboru dobila senzorni park od fondacije Ana i Vlade Divac

Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ u Somboru, učestvovala je na konkursu „Da rastemo srećni“ Fondacije Ana i Vlade Divac i dobila senzorni park čiji sadržaji će pospešiti razvoj dece sa smetnjama u razvoju. 

Grad Sombor podržava sve akcije koje za cilj imaju dobrobit dece, ali ova akcija i ovaj park čijem otvaranju prisustvujemo je nešto izuzetno. Ovaj park će omogućiti socijalizaciju dece i njihovo dalje uključivanje u redovan život“, kazao je Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosi i investicije i zahvalio se Fondaciji Ana i Vlade Divac i kompaniji NCR Srbija, na svečanosti koju su priredili učenici i nastavnici ŠOSO „Vuk Karadžić“, prilikom otvaranja parka. 
 
Direktorka Fondacije Ana Koeshall, istakla je da Fondacija radi 11 godina i da joj je jedan od najvećih prioriteta da deca i mladi žive srećno i zadovoljno.
Bitna nam je i edukativna komponenta. Izgradili smo i obnovili više od 70 objekata, što škola, što vrtića. Pre godinu dana smo u okviru konkursa „Da rastemo srećni“ odlučili da uključimo škole koje imaju decu sa smetnjama u razvoju. Sombor je jedna od šest lokacija čiji su projekti dobili našu podršku. Osim što je zdrav i lep park ima i edukativni karakter“, istakla je direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.
O parku, vrednom 10 hiljada dolara, govorila je i direktorka ŠOSO „Vuk Kaaradžić“ Sonja Durut, koja je navela da je projekat pisan sa namerom da škola dobije senzorni park jer je značajan za ciklomotorički razvoj. 
 
Ovaj park je učionica u prirodi opremljena senzornim stolovima, imamo i relaksacioni kutak i niz drugih sadržaja u koje će biti uključena kako deca i nastavnici, tako i roditelji“, rekla je Durut i istakla da je škola pre dve godine dobila status međunarodne eko škole i želi da taj status i očuva.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar