Škola Petro Kuzmjak iz Ruskog Krstura ambasador projekta STEM school label

Osnovna i srednja škola Petro Kuzmjak iz Ruskog Krstura proglašena je za školu ambasadora projekta STEM school label, na radionicama koje su okviru tog projekta održane u Briselu. Na radionici su bile i predstavnice škole profesorka matematike Natalija Budinski koja je i inicijatorka novih obrazovnih metoda, i direktorka škole Helena Pašo Pavlović.

U konkurenciji 300 evropskih škola učesnica u ovom projektu, krsturska škola je izabrana za jednu od 20 škola koje su pokazale izuzetne rezultate u promociji STEM  obrazovanja. Škola se u projekat uključila prošle godine i tokom cele školske godine se radilo na podizanju kvaliteta nastave prirodnih predmeta i matematike, tako da je zadovoljen 21 kriterijum potreban da bi škola postala ambasador.

STEM obrazovanje podrazumeva kombinovanje prirodnih predmeta, matematike, inženjerstva i tehnologije kao jedinstvenog i interdisciplinarnog koncepta.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar