Sekretar Crvenog krsta Vojvodine boravio u Odžacima

Nedavno izabrani sekretar Crvenog krsta Vojvodine, Boško Dmitrašinović, posetio je Crveni krst Odžaci.

Izborna skupština Crvenog krsta Vojvodine održana je krajem septembra, a Dmitrašinović je nakon izbora na mesto prvog operativca pokrajinskog saveza, krenuo u obilazak opštinskih i gradskih saveza na teritoriji Vojvodine kako bi se na početku svog mandata upoznao sa njihovim radom i funkcionisanjem.
 
U Crvenom krstu Odžaci dočekali su ga predsednik i sekretar opštinske organizacije, Radivoje Radivojević i Ljiljana Mladenović.
 
Dmitrašinović je rekao da mu je drago što je došao u posetu organizaciji Crvenog krsta koja je ove godine dobila Oktobarsku nagradu opštine Odžaci za humanost, ocenivši da to pokazuje da je lokalna sredina prepoznala činjenicu da Crveni krst u Odžacima daje maksimalno svojim angažovanjem i aktivnostima u oblasti humanitarnog rada.
 
- Moja želja je bila da obiđem organizacije Crvenog krsta u Vojvodini i da se upoznam kako rade, gde rade, na koji način se izdržavaju, u kojoj meri lokalna samouprava pokriva njihovo finansiranje. Tako da je moj današnji dolazak ovde u tom smislu važan da dobijem spoznaju o svemu tome što sam naveo – izjavio je sekretar Crvenog krsta Vojvodine.
 
Prema njegovim rečima, Crveni krst Odžaci je dobra organizacija koja ima dosta aktivnosti i jako važna organizacija za Crveni krst Vojvodine i nacionalno društvo.
 
- Mi ćemo se potruditi da svim svojim mogućim sredstvima damo podršku organizaciji Crvenog krsta u Odžacima – kazao je Dmitrašinović.
 
Sekretar Crvenog krsta Vojvodine je istakao značaj volonterizma za ostvarivanje programskih ciljeva organizacije Crvenog krsta i ukazao na potrebu stalnog podmlađivanja i negovanja strukture volontera, napomenuvši da je upravo volonterski rad nešto na čemu Crveni krst Odžaci zasniva značajan deo svojih aktivnosti i zbog čega ima dobre rezultate. 
 
Izvor: ico.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar