Sednica gradskog Štaba za vanredne situacije: Apel građanima da se pridržavaju mera

Štab za vanredne situacije Grada Sombora, na čelu sa komandantom Štaba Antoniom Ratkovićem, održao je danas sednicu u Velikoj skupštinskoj sali zgrade Županije.

Na sednici je razmatrana trenutna epidemiološka situacije na teritoriji Grada. Iako u Somboru nema povećanja broja obolelih od kovida 19, situacija je ocenjena kao nesigurna zbog povećanja broja novozaraženih na području Vojvodine i regiona. Iz tog razloga, Štab za vanredne situacije uputio je apel sugrađanima da se pridržavaju svih mera koje je donela Vlada Republike Srbije, da nose zaštitne maske preko usta i nosa, da se drže međusobnog odstojanja od 1,5 metra i izbegavaju veća okupljanja.

Štab za vanredne situacije Grada Sombora podseća da je radno vreme svih objekata- ugostiteljski, trgovinski i zanatski objekti i objekti za priređivanje igara na sreću i igara za zabavu, ograničeno tako da ti objekti neće raditi od 23.00 časa do 06.00 časova narednog dana. Od ograničenja su izuzete jedino apoteke i benzinske stanice. Komunalna ispekcija i komunalna policija će u saradnji sa Policijskom upravom Sombor u narednom periodu pojačati nadzor nad poštovanjem radnog vremena svih objekata, za čije nepoštovanje je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu od 120.000,00 dinara za pravno lice, odnosno 60.000,00 dinara za preduzetnika.

Nadalje, Štab za vanredne situacije Grada Sombora apeluje na striktno poštovanje svih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, s posebnim osvrtom na javne zatvorene prostore i održavanje proslava i manifestacija-zabrana okupljanja kada se istovremeno okuplja više od 30 lica, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5m, odnosno na svaka 4m2 može biti prisutno jedno lice; obavezna upotreba zaštitnih sredstava tj maski od strane zaposlenih i korisnika usluga.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar