Sedmoro učenika apatinske gimnazije plasiralo se na Republička takmičenja iz stranih jezika
Gimnazija "Nikola Tesla" iz Apatina na Republičkom tamičenju iz engleskog i nemačkog jezika imaće čak sedmoro predstavnika, četvoro za nemački i troje za engleski jezik. Kako saznajemo, ovo je prvi put da su se svi učenici iz gimnazije koji su učestvovali na Okružnom takmičenju plasirali  i na Republičko takmičenje, koje će se održati 14. aprila u Valjevu. 
 
Vojislav Petrović, direktor gimanzije, ističe da je veoma ponosan na učenike i na uspeh koji su postigli. 
 
- Ja kao direktor sam veoma ponosan na sve naše učenike, i osećam veliko zadovoljstvo i poštovanje onim što je učinjeno i onim što sam barem delom učestovovao u nečem posebnom, pohvalnom i vrednim pažnje. Čestitam im još jedanput, i dajem im podršku svih kolega iz škole da se 14. aprila iz Valjeva vrate kao šampioni. 
 

 
Iz nemačkog jezika na Republičko takmičenje plasirali su se sledeći učenici četvrtog razreda: Duška Pandžić, Natalija Šašić, Nebojša Grbić i Marko Šikanja, sa kojima je radila profesorka nemačkog jezika Ankica Šikanja
 
Duška Pandžić za 025info otkriva kako je zavolela nemački jezik.
 
- Nemački jezik od malih nogu ima uticaj u mom životu. Sećam se da sam kao mala gledala nemačke televizijske kanale, u početku moji nisu verovali da išta razumem ali vremenom su shvatili da ja zaista razumem nemački jezik. Jedan period sam gledala nemačke serije i filmove. Na početku u školi na časovima nemačkog mi je bilo dosadno jer sam praktično sve to znala, i imala sam dobar akcenat. Oduvek sam osećala neku povezanost sa tom zemljom, pa verovatno odatle i želja da budem što bolja u nemačkom jeziku. 
 

 
Njena koleginica iz razreda, Natalija Šašić, ističe da nisu mislili da će se svi plasirati na Republičko takmičenje. 
 
- Za Okružno takmičenje smo se pripremali intezivno nekoliko meseci, dosta smo se dobro spremili, a to su rezultati i pokazali. Nismo očekivali da ćemo se svi plasirali na Republičko takmičenje, mislili smo da će nas konkurencija pobediti, ali vrednim i mukotrpnim radom dokazali smo suprotno. 
 

 
Nebojša Grbić je tokom boravka u studiju 025info televizije otkrio kakva je konkurencija bila na Okružnom takmićenju. 
 
- Što se tiče konkurencije na Okružnom takmičenju ja sam mislio da će biti veća, ali nije bilo puno zainteresovanih učenika, i to nam je u startu bila odskočna daska. Ali zahvaljujući našem trudu i trudu profesorke, želeli smo da ostvarimo najbolji rezultat i uspeli smo u tome. 
 

 
Njihov kolega iz razreda, Marko Šikanja, očekuje jaku konukrenciju na daljem takmičenju ali i dobre rezultate.
 
- Za Republičko takmičenje imam očekivanja da će biti malo teže nego Okružno, budući da ćemo imati govor i pisanje teksta nakon gramatike. Očekujem da će konkurencija isto biti jača, i da će tekst kao što sam malopre rekao biti dosta jači da se pokaže ko šta stvarno zna.   
 

 Na Republičko takmičenje iz engleskog jezika plasirala su se tri učenika četvrtog razreda: Aleksandar Bjelobaba, Marko Dražić i Aleksa Bašić. 
 
Zorana Mišković, profesorka engleskog jezika, za 025info otkriva na koji način su se spremali za takmičenje.
 
- Mi smo ipak više izloženi uticaju engleskog jezika, i to je neki dugogodišnji kontinuirani rad. A tu spada i školsko znanje, znanje sa privatnih časova. To je prosto zbir znanja koji se prikupljao godinama. Mi smo pred samo takmičenje obnovili ono što već znamo. 
 

 
Aleksandar Bjelobaba otkriva koliko su se spremali za Okružno takmičenje iz engleskog jezika. 
 
- Počeli smo se spremati od početka godine, jer sva trojica smo znali da želimo da idemo na takmičenje iz engleskog. Vredno smo radili sa profesoricom. Pre Okružnog održano je Školsko takmičenje, gde smo uspeli da ostvarimo sjajan rezultat.  
 

 
Aleksandrov kolega iz razreda, Marko Dražić, ističe da se potajno nadao da će proći na dalje takmičenje. 
 
- Prvenstveno nisam znao šta da očekujem. Znao sam da će na takmičenju biti učenici iz okolnih mesta i da će konkurencija biti velika. Nadao sam se da ćemo proći jer znam da imamo dovoljno znanja da prolazak dalje. 
 

 
Aleksa Bašić za 025info vesti otkriva kakva su im očekivanja na Republičkom takmičenju.
 
- Republičko takmičenje od nas traži jedan krajnje velik nivo znanja da bismo tamo ostvarili neki uspeh. Kako za nas tako i za naše kolege iz nemačkog jezika veliki je uspeh što smo se plasirali na Republičko takmičenje, i tamo ćemo dati sve od sebe da se što bolje predstavimo. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar