Savetovalište za rani razvoj i rehabilitaciju novorođenčadi, odojčadi i dece u Kuli
Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti Dragana Potpara i direktor Udruženja za pomoć MNRO Plava ptica Marko Košutić, predstavili su danas građanima Opštine Kula Savetovalište za rani razvoj dece.  
 
U okviru Savetovališta, zahvaljujući podršci Opštine Kula i Ministarstvu za demografiju i populacionu politiku, dostupne su dve nove besplatne usluge za roditelje: škola za roditelje i usluge patronažne sestre. Miljanić je rekao da su danas posećene dve porodice, kako bi dobili potvrdu da novi sistem dobro funkcioniše, kao i da su porodice zadovoljne sa uslugom koja im se pruža. 
 
-Na svoje lično zadovoljstvo i zadovoljstvo svojih saradnika, uverili su nas da su veoma srećni, što imaju takvu uslugu, a da je medicinsko osoblje, koje je angažovano na ovom poslu zaista posvećeno, stručno i da doprinosi olakšavanju tih prvih dana roditeljstva - rekao je Miljanić.   
 
Rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti Dragana Potpara je istakla da je kupljeno i novo vozilo u svrhu patronaže i da se krenulo sa organizacijom škola za trudnice na nivou cele Opštine. 
 
Direktor Udruženja za pomoć MNRO Plava ptica Marko Košutić je rekao da je ideja projekta da se svaki roditelj oseća dovoljno sigurno, dovoljno podržano da može da se upusti u roditeljstvo i da zna da će lokalni sistem da ga podrži od momenta kada se ostane u drugom stanju do rođenja bebe. 
 
-Ono što nam olakšava rad je to što u Savetovalištu imamo dva defektologa, fizioterapeuta, koji sprovodi terapiju po Vojti koja se radi sa novorođenčadi, dve patronažne sestre, a ono što je novina je da ćemo svi pružati svoje usluge i na terenu - istakao je Košutić
 
  
 
  

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar