Saradnici predsednika opštine Odžaci posetili đake generacije povodom Svetog Save

Vodeći se idejom da treba podržati učenike i njihov obrazovni napredak, povodom obeležavanja školske slave Svetog Save, saradnici predsednika opštine Odžaci, danas su posetili učenike koji su prethodne školske godine izabrani za đake generacije, čestitali im na postignutim rezultatima i poželeli uspeh u daljem školovanju.

Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti, stoga je i zaštitnik prosvetnih ustanova, a ustanovljen je za školsku slavu 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja iz Kragujevca. Obeležavajući Savindan, negujemo uspomenu na Rastka Nemanjića – Svetog Savu, negujemo uspomenu na sva njegova dela kao duhovnika, zakonodavca, književnika i pisca, narodnog učitelja i prosvetitelja.

Neka nam njegov život i njegova prosvetiteljska misija budu inspiracija i uzor u svakodnevnom životu – navodi se u saopštenju opštine Odžaci. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar