Šansa za mlade iz apatinske opštine za zaradu i učenje

U Plavoj sali opštine Apatin održana je konferencija za medije povodom raspisivanja javnog konkursa za obuku i pripravnički rad za projektni menadžment. Prisutnima su se obratili predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić i koordinator Kancelarije za mlade, Milana Srdić.
Kancelarija za mlade opštine Apatin u cilju izrade i realizacije Projekata iz oblasti omladinske politike, zaštite životne sredine, privrede, kulture, sporta, zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja, dečije zaštite, energetike, a u cilju unapređenja opštine Apatin, raspisuje javni konkurs za obuku i pripravnički rad za projektni menadžment u trajanju od godinu dana.
Ukupna sredstava obezbeđena za sprovođenje javnog konkursa obezbeđena su u skladu sa Odlukom o budžetu opštine Apatin za 2016. godinu („Službeni list opštine Apatin“ br. 13/2015 i 5/2016).
Tim od najboljih ljudi koji budu izabrani dobijaće nadoknadu od 15.000 dinara. Biće obučeni sami da rade projekte privatno i da se bave sa tim, isto tako i da rade za opštinu i da se na taj način uspešno donose sredstva, kako iz EU, tako i iz pokrajine i republike. Obuka se sastoji od pisanja projekata u trajanju od mesec dana - 16 sati, mentorski rad u trajanju od dva meseca, najbolji pripravnički rad na omladinskom projektnom timu u trajanju od godinu dana.
Zbog nepoznavanja postupka prilikom pisanja projekata i neinformisanosti, velik broj istih bude odbijen. EU daje velike sume novca Srbiji, ali od toga bude iskorišćeno samo 30%, upravo zbog neznanja u pisanju projekata. Upravo to je razlog zbog kojeg opština raspisuje konkurs za obuku, kako bi omogućili mladima da nauče nešto i osposobe se da pišu projekte koji zadovoljavaju visoke kriterijume EU. Svi zainteresovani mladi ljudi, a koji ispunjavaju uslove, će na nivou opštine da napišu projekte, kako za javne ustanove, tako i za udruženja i nevladine organizacije i imaće ih spremne za konkurisanje kad se raspišu konkursi.
Pravo učešća na javnom konkursu imaju lica koja ispunjavaju sledeće uslove:
– od 18 do 30 godina starosti
– poznavanje engleskog jezika
– poznavanje rada na računaru
– IV ili viši stepen obrazovanja
– nezaposlen
– sa prebivalištem na teritoriji opštine Apatin

Rok za prijavu na javni konkurs je 8 dana od dana objavljivanja ovog konkursa na Oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje
Prijavu koja sadrži biografiju (CV) i kontakt podatke dostaviti na e – mail adresu: [email protected]

Izbor između prijavljenih kandidata izvršiće Komisija koju će posebnim rešenjem imenovati Predsednik opštine Apatin.
Komisija će izabrati do 10 kandidata koji ispunjavaju gore navedene uslove.
Komisija će Odluku o izboru prijavljenih kandidata doneti u roku od 15 dana od dana zaključenja Konkursa.
Učesnici konkursa imaju pravo da podnesu prigovor Komisiji, na donetu odluku o izboru kandidata, u roku od 2 dana od dana njenog donošenja.Komisija po prigovoru odlučuje u roku od 10 dana od dana podnošenja prigovora. Odluka Komisije po prigovoru je konačna.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar