lokacija: Apatin
objavljeno: 22.05.2018.

Sanja Šijan: Ubuduće pojačana kontrola autobusa i vozača pred ekskurzije

Društvo

Direktorka Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Apatina, Sanja Šijan najavila je pojačanu kontrolu autobusa i vozača pred polazak na đačke ekskurzije, a koju će sprovoditi u saradnji sa saobraćajnom policijom.


Prema njenim rečima, osnovni cilj kontrola koju će sprovoditi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova je zaštita bezbednosti dece, a intezivne će biti tokom maja i juna kada se ekskurzije najučestalije.
 

- Saobraćajna policija će vršiti proveru vozila i vozača, i ona se odnosi na alkotestiranje, proveru potvrda o izvršenom lekarskom pregledu, ispravnosti signalizacije na vozilu i tehnički pregled koji mora biti obavljen pet dana pre polaska na put, izjavila je direktorka Sanja Šijan.


Škole su dužne da najkasnije 48 sati pre otpočinjanja ekskurzije, obaveste nadležnu organizacionu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju autobusa, kako bi policijski službenici saobraćajne policije mogli da realizuju kontrolu.


Kontrole su poslednjih godina restriktivne, pa nije redak slučaj da policija zabrani kretanje na put ukoliko autobusi i vozači ne ispunjavaju sve propisane uslove.

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nakon Svilojeva i Prigrevice, i u Sonti su se održale kvalifikacije za "Zlatni kotlić Apatina" za 2018. godinu....

Ronilačke igre kampa Šimuni je jedinstven događaj koji svake godine privuče mnoštvo ronioca i zaljubljenika u podvodne sportove....

Opština Apatin obaveštava pčelare i stočare da je raspisala dva nova konkursa, jedan za dodelu bespovratnih sredstava za...

Održane kvalifikacije kuvara ribljeg paprikaša za "Zlatni kotlić" 55.Apatinskih ribarskih večeri bile su prilika za razgovor sa Miletom...

Nacrt odluke o osnovnoj podršci detetu i učeniku biće na javnoj raspravi do 29. juna 2018. godine, a...

Članovi projektnih timova zaduženih za sprovođenje i realizaciju projekta „Socijalno preduzetništvo za žene u ruralnim područjima“  održali su...