Sajam torti i kolača
30.11.-0001.

U Bačkom Monoštoru se 19. oktobra u Domu kulture, održava drugi po redu Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda – “Agro fair”.

Manifestacija je osmišljena kao idealan način za promociju domaće radinosti kroz poljoprivredne proizvode, prerađevine, torte i kolače, sa ciljem unapređenja i razvoja sela, akcentovanja poljoprivrede kao osnovne delatnosti u selu, afirmisanja žena i njihovog stvaralaštva, te razvoja agro i eko turizma kao dodatne aktivnosti na gazdinstvu.

Isto tako, u sklopu projekta „Mašta bašta“, koji podrazumeva edukativne aktivnosti na temu organske poljoprivrede, tokom sajma biće organizovano predavanje i završnica edukacija koje su prethodile sajmu, a u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sombor.

Izlagači na ovome sajmu su prvenstveno žene, kako individualno – domaćice, tako i predstavnice udruženja žena, poljoprivredni proizvođači, seoska gazdinstva, porodične firme, mali preduzetnici. Izlagačice i izlagači predstaviće svoje proizvode: torte, kolače, zimnicu – pekmeze, džemove, kompote, salate, turšiju, domaće sokove, začinsku papriku, suhomesnate proizvode, sireve ...

Organizatori manifestacije su UG “NADE” Bački Monoštor, Mesna zajednica Bački Monoštor i UG “Podunav” Bački Monoštor, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Satnica festivala:

-10h Otvaranje festivala uz nastup KUDH “Bodrog” Bački Monoštor i izložbu slika Stipana Kovača
-11h Završna edukacija “Mašta bašta” u saradnji sa PSS Sombor
-14:30h Dodela nagrada najistaknutijim izlagačima
-15:30h Predstava “Triput Bog pomaže” u izvođenju HBKUD "Lemeš" iz Svetozara Miletića


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar