Sa najmlađima u Apatinu započelo obeležavanje Međunarodnog dana Dunava

30. jun obeležava se kao Međunarodni dan Dunava. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, prigodan program upriličen povodom ovog dana, u Apatinu je organizovan danas, 04. jula, uz prisustvo velikog broja naših najmlađih sugrađana.

U sali za konferencije na apatinskoj marini za decu je bila organizovana radionica, u okviru koje su slikali na temu Dunava, a takođe i izrađivali unikatne magnete sa istom tematikom. U ime Marine pozdravila ih je Ljiljana Krec, drektorka JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, kao i Milana Srdić, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Ljiljana Krec, u ime apatinske Marine, poželela je malim Apatincima dobrodošlicu i uvela ih u sadržaje kojima će prisustvovati tokom dana. 
 
Deca su na kreativan način učila o Dunavu, a o reci, kao i životinjskom svetu koji u njemu živi interesantno predavanje im je održao strastveni dugododišnji ribolovac i ljubitelj reke, Milan Ćopić, predsednik USR ,,Bucov'' iz Apatina. 
 
Jedan od dečaka, Mihajlo Sikilić, došao je pripremljen i predstavnicima lokalne samouprave poklonio divan crtež Dunava, a za koji mu je obećano da će biti uramljen i postavljen na adekvatno metsto u apatinskoj Marini.
 
Po završetku radionice i predavanja, deca su se u nekoliko grupa provozala brodićem ,,Apatinka'', čime su posebno bili oduševljeni.
 
Mališani koja su osvojili nagrade za najbolje radove su:

1. mesto Dragan Karajica
2. mesto Krsman Luka Kršić
3. mesto Mila Šakić
 
Svoje nagrade preuzeće na Gradskoj plaži od 18 sati, kada se i nastavlja program obeležavanja Međunarodnog dana Dunava u Apatinu.
 
Podsećanja radi, na plaži će u popodnevnim satima naši najmlađi, uz zvuke tamburice, kuvati apatinski riblji paprikaš. Svi prisutni će moći da glasaju za najlepše fotografije poslate na konkurs za Dan Dunava 2018, a u večernjim satima će se prikazivati dečiji film na bioskopu na otvorenom. Organizatori, osim navedenog, najavljuju i poneko iznenađenje.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar