Rok za izdavanje kvalifikacionih kartica profesionalnim vozačima kraj godine

Profesionalni vozači od 1. januara 2020. godine bez kvalifikacione kartice neće moći da obavljaju prevoz ni u domaćem saobraćaju, a već to ne mogu van teritorije Srbije. U AMK Magnet Sombor apeluju na sve profesionalne vozače koji do sada nisu obezbedili sertifikat i kvalifikacionu karticu, da to učine na vreme.

-Ovo je jedinstvena prilika za profesionalne vozače koji nemaju potpuno završenu školu saobraćajne struke da im se podnošenjem zahteva prizna srednja stručna sprema. Ukoliko to ne učine, od naredne godine moraće da polažu ispit. Polaganje se plaća od 1000 do 1900 evra - kaže Panto Petrović, direktor AMK Magnet iz Sombora, dodajući da je dosad u AMK Magnet izdato 600 kvalifikacionih kartica, a 100 pravnih lica i 180 profesionalnih vozača i fizičkih lica podnelo je zahteve.

Zahtevi se podnose u prostorijama AMK Magneta, a osim lične karte, vozačke dozvole i fotografije, potrebno je da se uplati iznos od 6080 dinara sa PTT troškovima. Kvalifikacionu karticu vozači moraju lično da preuzmu.

-Jedino sa kvalifikacionom karticom, međunarodnom i nacionalnom vozačkom dozvolom, profesionalni vozači moći će od sledeće godine u inostranstvu da obavljaju prevoz vozilima za koja imaju u vozačkoj dozvoli upisanu kategoriju - rekao je Petrović.

Sertifikat o stručnoj kompetentnosti i kvalifikacionu karticu mora imati svaki vozač kome je upravljanje vozilom osnovno zanimanje, kada upravlja vozilom ili skupom vozila kategorije  C, C1, D, D1, CE, C1E, DE, D1E.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar