Robert Ham pobednik druge “Gulašijade”

To svet nije video. Prvi put se desilo da na okupu budu lovci, i da umesto pušaka u rukama drže varjače. To što su lovili sad su u kotliće utopili. U organizaciji lovačkog društva “Apatin” održana je druga “Gulašijada”, nadmetanje majstora u kuvanju  svinjskog, i onog od divljači- gulaša. Na terenu popularne “Kurjačice” ko ovde nije bio davno, može samo da se iznenadi, i  divi. Uredili lovci ovaj prostor i pretvorili ga u pravo izletište, ne samo za lovačku ekipu, već za sve ljude dobre volje i uživanja.


 

,,Želja nam je da ovo izletište u pravom smislu ima tu namenu, ne samo za lovce, već sve naše sugradjane željne opuštanja u prirodi. Pozivamo sve koji žele da sa svojom porodicom i prijateljima provedu lep vikend u prirodi i uz kotlić da nam se jave. Dodjite, “krčkajte” i uživajte'', poručuje dr Dragan Rastović predsednik lovačke podružnice u Kurjačici.


 

Ove godine se okupilo 18 ekipa. Formalno jeste takmičenje, ali u prvom planu je druženje lovaca, njihovih lepših polovina, dece, kumova, drugova. Kako zamišljeno, tako i počelo. Okupile se ekipe, podložile vatre, ali se uz kotliće pojavilo i pravo lovačko meze: kulen, kobasice od divljači, tek toliko da ne budu gladni. Dok dlanom o dlan, uz druženje i smeh,  prođe takmičarski deo i valja stručnom žiriju nositi uzorke. Žiri mirisao, srkao, zgledao se i doneo odluku. Da li su se dogovarali ili ne, tek nagrade su osvojili zaista najbolji. Treći je bio  Slavko Šimac, drugi Željko Barać, a titulu najboljeg je poneo Robert Ham. Bilo je tu i utešnih nagrada za one koji treba da se potrude za narednu godinu. Predzadnji  pod šifrom “Vepar”, i zadnji “Veverica” su dobili simpatične nagrade, ali i “opomenu” da naredne godine budu bar malo bolji. Prođe i ova “Gulašijada” ali ostaje sećanje na jednu prijatnu noć i lepo druženje. Pa, zato su se i okupili. I opet će…
 

Autor: Miodrag BaćanovKomentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar