Renoviran bazen u Somboru počeo sa radom

Zatvoreni bazen je potpuno spremno dočekao novu sezonu, što su prvi već videli članovi plivačkih klubova, kao i građani-ljubitelji plivanja kao vida rekreacije, ali i zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković, prilikom posete ovom objektu Sportskog centra „Soko“ u Somboru.

- Bazen jeste renoviran, ali ja bih pre svega istakao da je za svaku pohvalu to što je zatvoreni bazen počeo sa radom 1. oktobra, što prethodnih godina nije bio slučaj. To mnogo znači, kako vaterpolo klubu, tako i plivačkim klubovima, jer neće morati čekati sredinu oktobra da bi počeli sa svojim treninzima, a to će uticati na njihovu formu, kazao je Ratković obilazeći bazen i zahvalio se direktoru SC „Soko“ na uspešno obavljenom poslu.
 
Vršilac dužnosti direktora Darko Kosanović je naveo da je bazen revitalizovan uz podršku lokalne samouprave i da u novom ruhu očekuje građane.
 
- Revitalizovano je korito velikog bazena, individualne i kolektivne kabine su renovirane, a kompletno su uređene skakaonice i tribine. Skinuti su tapacirunzi, tribine su ofarbane u bojama trobojke i postavljene su stolice. Uređeni su čekaonica i bife u kojima su postavljeni novi stolovi i stolice, kazao je Kosanović i istakao da mu je drago što lokalna samouprava radove na bazenu nije tretirala kao trošak, već kao ulaganje.
 
Direktor SC „Soko“ je naveo i to da je ove godine, prvi put od osnivanja Sportskog centra zatvoreni bazen počeo sa radom 1. oktobra.
 
Prema rečima Kosanovića, klubovi su ranije imali primedbe na nedostatak termina za treninge, a sada je i to prevaziđeno.
 
- U dogovoru sa klubovima i rukovodstvom grada, uspeli smo da obezbedimo dodatne termine tako što smo plivačima obezbedili dve staze u kojima mogu trenirati i za vreme rada bazena za građanstvo i to od 9.00 do 10.30 časova kada poseta građana nije velika, naveo je Kosanović i dodao da je ulaz na bazen za decu osnovnoškolskog uzrasta za vreme „Dečje nedelje“ besplatan, i najavo početak programa obuke za neplivače.
 
Radno vreme bazena je od 9.00 do 18.30 časova, a cena ulaznica nepromenjena, odnosno: celodnevna za odrasle je 200 i poludnevna 100 dinara, a za decu, studente i penzionere cena celodnevne ulaznice je 100, a poludnevne 50 dinara.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar