Rekonstrukcija vrtića i osnovne škole u Svilojevu

Dubravka Korać, poverenica saveta za obrazovanje, kulturu i sport Opštinskog odbora Srpske napredne stranke najavila je potpunu rekonstrukciju vrtića i osnovne škole u Svilojevu, kao i deonice puta koja nedostaje u Fabričkoj ulici. 

U naredne dve nedelje počinje rekonstrukcija vrtića u ovom selu, koja će trajati dva ili tri meseca, a koja košta 14 miliona dinara. Inače, do sada su uređeni vrtići u Apatinu i Prigrevici, a nakon Svilojeva sledi Sonta. Cilj je, kako je rekla Korać, kvalitetnije predškolsko obrazovanje.  
 
Za finansiranje kompletne rekonstrukcije OŠ Kiš Ferenc u Svilojevu iz republičkog budžeta obezbeđeno je 45 miliona dinara.  
 
-Očekuje nas raspisivanje javne nabavke i izbor izvođača radova te ćemo vrlo brzo početi realizaciju i tog projekta –navela je Korać. 
 
Ministarstvo privrede je Opštini Apatin, prema rečima Korać, odobrilo sredstva za radove u Fabričkoj ulici u Svilojevu.  
 
-Ova ulica dobiće neophodnu deonicu puta kako bi preduzetnici i građani koji žive i rade u tom delu sela dobili adekvatne uslove za rad – rekla je Korać.  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar