Rekonstrukcija somborskog porodilišta
Dr Lazar Račić, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja somborske bolnice istakao je da je ova rekonstrukcija neophodna kako bi se stvorili bolji uslovi kako za porodilje i trudnice, tako i za osoblje.
 
Zahvaljujući jednoj nemačkoj nevladinoj organizaciji 2000-te godine adaptirano je somborsko porodilište i od tata, na žalost, nije bilo ozbiljnije rekonstrukcije. Ovo je zaista nešto što je nama preko potrebno. Mi smo na rang listi porodilišta, zahvaljujući pre svega radu zaposlenih na porodilištu, uspeli da nas porodilje ocene visokom ocenom i u prvih pet porodilišta smo po toj oceni. Sada će se sa ovim sredstvima, kojima će biti renovirani svi toaleti na porodilištu, gde će se uraditi i do sada nedostatni apartmani, svakako podići nivo usluga i komfor u kojem će boraviti trudnice neposredno pred porođaj i porodilje nakon porođaja. Mislim da je ovo zaista jedan dobar primer saradnje lokalne samouprave i jedne institucije koja je Republička, prenesenim nadležnostima Pokrajinska, gde su prepoznate neophodne infrastrukturne promene kako bi i mi koji tu radimo imali bolje uslove za rad, a naravno i žene iz Zapadnobačkog okruga imale bolji komfor“ izjavio je doktor Lazar Račić.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar