Rekonstrukcija glavne ulice u Prigrevici - projekat sa najviše glasova u Opštini Apatin

Nakon završenog prvog kruga glasanja, gde su građani Opštine Apatin imali priliku da predlože projekte koji bi želeli da se realizuju u njihovoj mesnoj zajednici, a iz sredstava prikupljenih od poreza na imovinu, izdvojeno je šest projekata od kojih se u drugom krugu glasalo za jedan. Preko 2500 građana glasalo je za šest projekata koji su u prvom krugu dobili najviše glasova.

-Ono što je interesantno je da su prva tri projekta kandidovani ispred sela apatinske opštine. Najviše glasova je dobio projekat rekonstrukcije glavne ulice u Prigrevici, sa preko 1300 glasova, odnosno preko 50 odsto, sledeći projekat koji je podržan je izgradnja zelene pijace u Sonti i na trećem mestu se nalazi projekat rekonstrukcije somborskog puta u Kupusini. Ono što je naša dužnost kao lokalne samouprave je da podržimo ovaj izbor građana i da u toku naredne godine finansiramo rekonstrukciju glavne ulice u Prigrevici. Takođe, pokušaćemo da kroz ostala sredstva realizujemo neke od ostalih navedenih projekata pa ćemo tako u predlogu budžeta za narednu godinu da stavimo i rekonstrukciju somborskog puta u Kupusini kao i projekat izgradnje zelene pijace u Sonti – rekla je zamenica predsednika Opštine Apatin Dubravka Korać.

Projekti koji su imali veze sa Apatinom, prema rečima Korać, dobili su znatno manji broj glasova, te da je onaj koji se izdvojio kao prioritet izgradnja biciklističke staze u Ulici Dimitrija Tucovića. Ovaj predlog će, kako je rekla Korać, biti uvršten među prioritete lokalne samouprave u toku naredne budžetske godine.

Za projekat se, osim anketnih listića koje su građani dobili na kućne adrese, moglo glasati i preko sajta Opštine Apatin gde je prikupljeno 288 glasova, od kojih je bilo važećih 245. Duplirani glasovi koji su poslati sa iste adrese su poništeni.
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar